Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Μαθαίνοντας μερικές λέξεις στα ισλανδικά

Από το σάιτ Expert Village που διαθέτει δωρεάν μια σειρά από βίντεο-εγχειρίδια προετοιμασμένα από επαγγελματίες για μια μεγάλη γκάμα θεμάτων επέλεξα δύο για την εκμάθηση της ισλανδική γλώσσας. Το πρώτο είναι για τους χαιρετισμούς στα ισλανδικά και το δεύτερο για τις βασικές λέξεις επικοινωνίας (ναι, όχι, παρακαλώ, ευχαριστώ). Το κάθε βίντεο είναι σύντομο και δίνει πολύ καθαρά την προφορά, τη σημασία και την ορθογραφία της κάθε λέξης και φράσης. Η δασκάλα μας είναι η Ισλανδή Eva Natalja Robertsdattir που διδάσκει ισλανδικά και τραγούδι για πάνω από πέντε χρόνια. Μπορείτε να δείτε και τα 30 βίντεο της σειράς στη σελίδα της Νατάλια στο Expert Village.

Η εκμάθηση της γλώσσας, έστω κάποιων στοιχείων της, είναι αναγκαία για να έρθει κανείς πιο κοντά με τον πληθυσμό σε μια χώρα, να καταλάβει περισσότερο τι συμβαίνει εκεί. Βέβαια για να μάθει κανείς ισλανδικά, όπως και κάθε άλλη γλώσσα, και να επικοινωνεί ή να διαβάζει χρειάζονται πολύ περισσότερο από 30 βίντεο. Παίρνουμε πάντως μια γεύση.


Simple Greetings in Icelandic Language -- powered by ExpertVillage.com



Communications Phrases in Icelandic Language -- powered by ExpertVillage.com

5 σχόλια:

thanasis manavis είπε...

Takk, Michalis... Takk!

zalmoxis είπε...

Αν ξέρεις γερμανικά, φαίνονται πιο εύκολα απ΄ότι θα περίμενε κανείς...

KitsosMitsos είπε...

Ψήνομαι ολοένα και περισσότερο!!!

Michalis είπε...

Πράγματι, όποιος ξέρει γερμανικά πρέπει να θεωρεί πολλά πράγματα παρόμοια, κάτι του θυμίζουν.

aurilia είπε...

παιδια μου εχει καρφωθει να μαθω ισλανδικα!!θελω να μαθω ισλανδικα!!αλλα δεν εχω ιδεα αν υπαρχει καποιο ινστιτουτο η κατι παρομοιο στην αθηνα..οποιος γνωριζει κατι ας ενημερωσει!!ja takk![ευχαριστω]