Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Ντοκιμαντέρ για την ισλανδική μουσική σκηνή κυκλοφόρησε με το περιοδικό Sonik



Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος Οκτωβρίου του μουσικού περιοδικού Sonik με dvd με το ντοκιμαντέρ Screaming Masterpiece για τη μουσική σκηνή της Ισλανδίας. Είναι ντοκιμαντέρ του 2006, διάρκειας 84 λεπτών και περιλαμβάνει αποσπάσματα συναυλιών των Björk, Sigur Rós, Slowblow, Múm, Ghostigital, Quarashi, Singapore Sling, Bang Gang, Mugison, Minus και άλλων. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι των Άρι Αλεξάντερ και Έρις Μάνιουσον. Το περιοδικό με το dvd κάνει €6.

Στο ίδιο το τεύχος του περιοδικού περιλαμβάνεται και άρθρο για τη σύγχρονη μουσική στην Ισλανδία, που όμως είναι πολύ σύντομο, μόλις τέσσερις σελίδες συνολικά με μόνο δυόμιση σελίδες κείμενο. Στο άρθρο, πέρα από το ότι αναφέρονται πολλά συγκροτήματα εξαιρετικά συνοπτικά, έχουν γίνει μαντάρα πολλά ισλανδικά ονόματα, πιθανόν στην προσπάθεια να γραφτούν με την ιδιαίτερη ισλανδική αλφάβητο. Τα προβλήματα πάντως δεν περιορίζονται σε αυτό, αφού π.χ. το γνωστό ισλανδικό φεστιβάλ Iceland Airwaves αναφέρεται ως Airways Festival. Γενικά το άρθρο είναι πρόχειρο και αποτυγχάνει ως συμπλήρωμα και υποστήριξη του dvd. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα άλλα περιεχόμενα του περιοδικού εδώ.

Το dvd δεν τον έχω δει ακόμα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι που θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς αν ενδιαφέρεται για κάποιο από τα συγκροτήματα στα οποία αναφέρεται ή συνολικά για τη μουσική στην Ισλανδία. Γι' αυτό και το πήρα το τεύχος και σας ενημερώνω και εσάς ότι κυκλοφόρησε κάτι τέτοιο, με δεδομένο μάλιστα ότι €6 για ένα dvd δεν είναι πολλά, ώστε να πει κανείς ότι θα ήταν καλύτερο να ψάξει να το βρει μέσω κάποιου τόρεντ ή να περιμένει να ανέβει κάπου. Και είναι βέβαια και το περιοδικό. Προσεχώς, εντυπώσεις και από το ίδιο το ντοκιμαντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: