Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Ισλανδία 2008. Το φυλλάδιο του Ισλανδικού Τουριστικού Συμβουλίου.

Σας παρουσιάζω το φυλλάδιο του "Ισλανδικού Τουριστικού Συμβουλίου", του ισλανδικού ΕΟΤ δηλαδή, για το 2008. Παρόλο που η πιο φιλόξενη περίοδος για επισκέψεις στην Ισλανδία, από την πλευρά του καιρού, έχει περάσει για το 2008, το φυλλάδιο είναι πραγματικά πολύ ωραίο για τις εντυπωσιακές και όμορφες φωτογραφίες που έχει. Δίνει μια ιδέα για τα αξιοθέατα της χώρας, όσον αφορά κυρίως τα τοπία. Πάντως, μην ξεχνάμε ότι, παρόλο που ο καιρός δεν είναι αυτός που έχουμε συνηθίσει στα νότια της Ευρώπης, τα Χριστούγεννα είναι πολύ σημαντικά στην Ισλανδία, με λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις και αποτελούν μια ευκαιρία για επίσκεψη, όπως και το καλοκαίρι.

Χρησιμοποιώ εδώ το λογισμικό iPaper από το σάιτ Scribd.com, που επιτρέπει την παρουσίαση εγγράφων, φυλλαδίων κλπ ώστε να είναι εύκολα στην ανάγνωση με μεγάλο παράθυρο παρουσίασης και ελαφριά στο κατέβασμα της σελίδας. Το Scribd είναι για τα έγγραφα, τα pdf και άλλα συναφή είδη αρχείων ό,τι είναι το YouTube για τα βίντεο. Μπορείτε να κατεβάσετε την μπροσούρα στον υπολογιστή σας πατώντας στην πάνω αριστερή γωνία του ένθετου (embedded) παραθύρου, εκεί όπου βρίσκεται το εικονίδιο Scribd. Χρειάζεται να γραφτείτε στο Scribd, αλλά είναι δωρεάν και πραγματικά πολύ εύκολο, αρκεί να δώσετε ένα email.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλη αρχη και καλη επιτυχια στο εγχειρημα!
ασε ομως και κατι να δεις οταν θα πας...για παραδειγμα κατι που δε βλεπεις το καλοκαιρι και αρα ειναι καλη περιοδος τωρα!
http://iceland.vefur.is/iceland_nature/Northern_Lights/
πιστευω οτι καμια φωτογραφια δε θα το αποτυπωσει ποτέ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ στην πραγματικοτητα

Michalis είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Όπως πιθανόν είδες είσαι ο πρώτο που σχολιάζεις.

Σίγουρα δε συγκρίνεται το να πας σε ένα μέρος με το να δεις κάποιες φωτογραφίες. Πόσο μάλλον όταν συνήθως υπάρχει και ένα πέρασμα από το photoshop.

Και ναι, είναι ασαφές ποιο είναι το όριο μεταξύ του να διαβάσεις και να προετοιμαστείς για να επισκεφτείς ένα μέρος και του να καταστρέψεις την εμπειρία της επίσκεψης με το να σου φαίνονται όλα deja vu όταν πας από τα τόσο που έχεις διαβάσεις. Ελπίζω ότι δε θα καταστρέψω μια μελλοντική μου επίσκεψη παραψάχνοντάς το πράγμα και ότι με το υλικό που βρίσκω και το μπλογκ κυρίως συντηρώ την επιθυμία μου να ταξιδέψω στην Ισλανδία.

Ενδιαφέρον το λινκ που έδωσες. Δεν είχε τύχει να το βρω ως τώρα. Το φαινόμενο των aurora borealis είναι σίγουρα κάτι που καμία φωτογραφία δεν μπορεί να συλλάβει.

Ευχαριστώ και πάλι για την επίσκεψη και το σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Η Ισλανδία είναι μια πανέμορφη χώρα και της αξίζει ένα ολόκληρο μπλογκ.
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σου!

Ρίξε μια ματιά στο Απέναντι Πεζοδρόμιο (www.gaynewsingreek.blogspot.com).
Τον Αύγουστο, αν θυμάμαι καλά, είχε πολλές αναρτήσεις με φωτογραφίες από εκεί.

Καλή σου επιτυχία!

Michalis είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πολύ ενδιαφέρον το μπλογκ σου και πράγματι έχεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το Reykjavik Gay Pride. Ξέρεις, ήθελα να τα κάνω λινκ στη στήλη που έχω δεξιά για τα ποστ για την Ισλανδία σε ελληνικά μπλογκ. Απλώς επειδή τα βάζω ξεχωριστά το κάθε ποστ θα έπρεπε να προσθέσω 13 λινκς! Νομίζω θα ήταν πολύ χρήσιμο να προσθέσεις μια ετικέτα Ισλανδία μια και έχεις τόσα σχετικά ποστ -και με βολεύει και μένα γιατί θα βάλω ένα λινκ προς την ετικέτα και θα λυθεί το ζήτημα :-) Πάντως, θα βοηθήσει και στο να βρίσκει κανείς τα ποστ μέσω του Google. Έτσι κι αλλιώς έκανα λινκ το μπλογκ σου, απλά το θέμα είναι να αναδειχτεί και το ειδικά ισλανδικό του περιεχόμενο.

Πραγματικά, πάντως, είναι πολύ ενδιαφέρον πώς στην Ισλανδία και γενικά στις σκανδιναβικές χώρες βέβαια έχουν τα Gay Pride τόσο μεγάλη απήχηση και αγκαλιάζονται και από τις τοπικές αρχές, όπως και στο Ρέικιαβικ (τα ακούς Νικήτα;), με μαζική συμμετοχή κλπ Στα σχέδιά μου είναι να κάνω και εγώ από εδώ κάποια ποστ με LGBT θεματολογία για την Ισλανδία.

Ανώνυμος είπε...

Η Ισλανδία είναι από τις πολύ αγαπημένες μου χώρες και έχω πάει πάνω από 6 φορές τα τελευταία χρόνια. Έχω πετύχει αρκετές φορές το gay pride που πραγματικά εντυπωσιάζει το πόσο άνετα και χωρίς κόμπλεξ ζουν οι άνθρωποι αυτοί. Ελπίζω να ξαναπάω μέσα στο χειμώνα αυτό. Όσες και φωτογραφίες να δει κανείς, καμμία δεν μπορεί να αποτυπώσει την πραγματική ομορφιά και ιδαιτερότητα του νησιού αυτού.

Michalis είπε...

ανώνυμε, πραγματικά με εντυπωσιάζεις. 6 φορές! και θα ξαναπας! τι να πω... Δεν ξέρω αν υπάρχει (και) επαγγελματικός λόγος για αυτά τα ταξίδια. Πάντως πραγματικά αξιοζήλευτο σκορ... Με δεδομένο ότι πάντα οι φωτό είναι λίγες μπροστά στο real thing.

Ναι, στην Ισλανδία το gay pride έχει ευρύτατη αποδοχή και συμμετοχή κατά πολύ ευρύτερη από την LGBTQ κοινότητα. Το σχετικό υλικό από το http://gaynewsingreek.blogspot.com/ υποθέτω το γνωρίζεις.

Ευχαριστώ για το σχόλιο.