Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Έκθεση του Ισλανδού καλλιτέχνη Erro στην Αθήνα


Μέχρι τις 12 Νοέμβρη διαρκεί η έκθεση του Ισλανδού καλλιτέχνη Errό στην αίθουσα Fine Arts -Καπόπουλος στον Άλιμο (βλ. εικονική περιήγηση)

Μην έχοντας άμεση γνώση του καλλιτέχνη παραθέτω, πέρα από τα έργα που βλέπετε στο slideshow, τις πληροφορίες από την Athens Voice:

Γεννημένος το 1932 στην Ισλανδία, με σπουδές στο Όσλο, τη Φλωρεντία και το Ρέκιαβικ, εγκαταστάθηκε το 1958 στο Παρίσι. Πέρασε τη δεκαετία του ’60 στη Νέα Υόρκη, όπου επηρεάστηκε έντονα από την καταναλωτική κουλτούρα και τη μαζικότητα της εικόνας. Έκανε κολάζ, γλυπτική, χαρακτική. Η δουλειά του είναι ένα καλειδοσκόπιο από κόμικς, εικόνες επιστημονικής φαντασίας, αφίσες που σχολιάζουν την πολιτική και την επικαιρότητα κι έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες μουσεία στον κόσμο. Το 2001 το Ρέκιαβικ εγκαινίασε ένα μουσείο αφιερωμένο στον καλλιτέχνη. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι, την Ταϊλάνδη και την Ισπανία. Ο Errό δείχνει για πρώτη φορά έργα του στη χώρα μας, σε μια κοινή έκθεση με τον Βέλγο πρωτοπόρο καλλιτέχνη Jean-Jacques Deleval. Η έκθεση με το διπλό τίτλο “Never on Sundays” και “Betty Boop and co” παρουσιάζεται στην αίθουσα Fine Arts -Καπόπουλος, από 13/10.

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Επιτέλους και κάτι αισιόδοξο μέσα στην οικονομική λαίλαπα.

Ανώνυμος είπε...

μιχαλη, και ενα λινκ που μολις μου εστειλε μια φιλη γαι μια εκθεση στον Θεοχαρακη απο 28 Νοεμβρίου 08 - 22 Φεβρουαρίου 09 οπου εμφανιζεται και ο Erro μεταξυ αλλων σπουδαιων (για οσους δε προλαβαν-και εμενα μεσα )
http://www.thf.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=619&eventid=35