Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008

Μία mailing list στα ελληνικά για την Ισλανδία


Πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω μια mailing list, μια ομάδα δηλαδή ανταλλαγής μηνυμάτων με email, με γλώσσα αλληλογραφίας τα ελληνικά και με θέμα την Ισλανδία όπως καλύπτεται λιγότερο ή περισσότερο από αυτό εδώ το μπλογκ. Έδωσα και στη λίστα το όνομα Pame Islandia!

Μια mailing list έχει μια ουσιώδη διαφορά από ένα μπλογκ. Δίνοντας εκεί κανείς το email του κάνει κάτι αρκετά πιο δεσμευτικό από το να έχει υπόψη του να μπει ανά κάποια διαστήματα σε ένα μπλογκ και να το προσθέσει ίσως στους σελιδοδείκτες του. Δείχνει ένα πιο μόνιμο ενδιαφέρον, καθώς το email του είναι το πρώτο πράγμα και σε πιο μόνιμη βάση που θα τσεκάρει. Ένα λόγος για τη δημιουργία της λίστας είναι ότι μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες η Ισλανδία να βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αρκετές φορές λόγω της έντασης με την οποία έφτασε στη χώρα η οικονομική κρίση, αλλά όταν αυτό το κύμα δημοσιότητας περάσει έχει σημασία να υπάρχει ένα πιο σταθερό κανάλι επικοινωνίας για όσους έχουν ισλανδικά ενδιαφέροντα. Ένας άλλος λόγος είναι ότι σε μια λίστα μπορεί ο καθένας και η καθεμία να συνεισφέρει με έναν τρόπο πιο ισότιμο από το να γράψει ένα σχόλιο στο μπλογκ κάποιου άλλου και χωρίς να χρειάζεται να ξεκινήσει ένα μπλογκ ή ακόμα και να γράψει ένα ποστ. Η επικοινωνία είναι πιο ελεύθερη και μπορεί να αφορά και πράγματα πιο μικρά, ένα λινκ ή μία σκέψη, που δε θα μπορούσαν να "στοιχειοθετήσουν" ποστ ή θα ήταν άσχετα σα σχόλιο κάτω από ένα ποστ. Τέλος, μια λίστα δημιουργεί μια κοινότητα όσων ενδιαφέρονται για το θέμα και συγχρόνως ένα μέσο για να επικοινωνεί αυτή η κοινότητα, είτε για ενημέρωση για ένα νέο ποστ ή ένα δημοσίευμα είτε για να ανταλλαγούν πληροφορίες για κάποιο θέμα για ένα ταξίδι ή για μια ενδιαφέρουσα σχετική συναυλία ή κινηματογραφική προβολή είτε για να γίνει συζήτηση.

Αυτές ήταν οι σκέψεις μου και για αυτούς τους λόγους πήρα την πρωτοβουλία να φτιάξω αυτήν την mailing list. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας, να μου πείτε αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα. Μηνύματα στη λίστα μπορούν να στέλνουν μόνο τα μέλη, αλλά για να γίνει κανείς μέλος αρκεί να δώσει το email του στο κουτί της Ομάδας Google Pame Islandia! (πάνω δεξιά στο μπλογκ). Και βέβαια σας καλώ να συμμετάσχετε, αφού είναι αυτή η συμμετοχή, αυτή η εκδήλωση ενδιαφέροντος, που θα έδινε νόημα και ζωή σε μια τέτοια λίστα, που πράγματι θα συγκροτούσε μια ονλάιν κοινότητα με ισλανδικά ενδιαφέροντα. Πέρα από το να εγγραφείτε εσείς, μπορείτε να προτείνετε το ίδιο και σε φίλους και γνωστούς που ενδιαφέρονται ή να μου δώσετε το email τους για να τους στείλω πρόσκληση για τη λίστα ή, ακόμα περισσότερο, να προσθέσετε στο μπλογκ ή τη σελίδα σας το κουτί που έχω βάλει και εγώ για την εγγραφή στη λίστα αντιγράφοντας τον παρακάτω κώδικα (τα μεγέθη και το χρώμα προσαρμόζονται με λίγες γνώσεις html ή αλλιώς ρωτήστε με μήπως μπορώ να βοηθήσω):

<table border=0 style="background-color: #fff; padding: 5px;" cellspacing=0>

<tr><td>
<img src="http://groups.google.gr/groups/img/3nb/groups_bar_el.gif"
height=26 width=132 alt="Ομάδες Google">
</td></tr>
<tr><td style="padding-left: 5px"> <b>Ενημέρωση και συζήτηση για την Ισλανδία</b> </td></tr>

<form action="http://groups.google.gr/group/pame-islandia/boxsubscribe">
<tr><td style="padding-left: 5px;"> Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: <input type=text name=email>
<input type=submit name="sub" value="Εγγραφή">

</td></tr>
</form>
<tr><td align=right> <a href="http://groups.google.gr/group/pame-islandia">Επισκεφτείτε την ομάδα</a> </td></tr>

</table>

4 σχόλια:

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

καλη προσπαθεια...
να εχεις ενα καλο σαββατοκυριακο

ενα τραγουδι απο τον Ντεμη Ρουσο

It's five o'clock
and I walk through the empty streets
thoughts fill my head
but then still
No one speaks to me
My mind takes me back
to the years that have passed me by
(interlude)
It is so hard to believe
That it's me
that I see
in the window pane
it is so hard to believe
that all this is the way
that is has to be
It's five o'click
and I walk through the empty streets
The night is my friend
And in him
I find sympathy
And so I go back to the years that have to past me by
(interlude)
It is so hard to believe
That it's me
that I see
in the window pane
it is so hard to believe
that all this is the way
that is has to be

It's five o'click
and I walk through the empty streets
The night is my friend
And in him I find sympathy
He gives, gives me day
gives me hope
and a little dream too

Μιχάλης ο Αδηφάγος είπε...

Παρα πολυ καλή προσπάθεια. Καλό Σαββατοκύριακο και Χρόνια πολλά για την γιορτή σου.

Michalis είπε...

@μιχάλη τον αδηφάγο
Ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά συνονόματε! Επίσης!

@δημήτριο τον ταξιδευτή
Ευχαριστώ για το τραγούδι

Για τη mailing list, επισημαίνω ότι υπήρξε μια πρώτη θετική ανταπόκριση και ελπίζω και σε περισσότερες συμμετοχές

Ανώνυμος είπε...

一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫