Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Νέα πολυτελής έκδοση με DVD του Með suð í eyrum við spilum endalaust των Sigur Rós


Το τρέιλερ από το νέο DVD


Οι Sigur Rós κυκλοφορούν το τελευταίο τους άλμπουμ Með suð í eyrum við spilum endalaust -είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό για το κομμάτι Gobbledigook από αυτό το άλμπουμ- σε μια πολυτελή έκδοση. Η έκδοση περιλαμβάνει, πέρα από ένα CD με το άλμπουμ και το δικαίωμα να τα κατεβάσετε από το σάιτ τους στον υπολογιστή σας, ένα βιβλίο 200 σελίδων με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ένα DVD για το πώς γυρίστηκε το βίντεο του Gobbledigook, τις πρόβες και τις πρώτες συναυλίες της περιοδείας τους. Και, για τους πιο φετιχιστές φίλους των Sigur Rós, περιλαμβάνεται και μια αυθεντική λωρίδα από το φιλμ στο οποίο γυρίστηκε το βίντεο του Gobbledigook.

Η έκδοση αυτή ήταν διαθέσιμη από τα μέσα Οκτώβρη μόνο από το σάιτ των Sigur Rós, αλλά από τις 17 Νοεμβρίου θα ευρύτερα διαθέσιμη, όπως π.χ. από το Amazon. Δε γνωρίζω πότε και αν θα φτάσει σε κάποιο δισκοπωλείο στην Ελλάδα.

Η έκδοση ενός ολόκληρου βιβλίου και η κυκλοφορία DVD είναι βεβαίως μια προσπάθεια των Sigur Rós, όπως και άλλων συγκροτημάτων, να κάνουν πιο ελκυστική την αγορά της μουσικής τους στην εποχή των torrent και του downloading, όπου μπορείς και με ένα φλασάκι να δώσεις σε όσους φίλους σου θέλεις μια μεγάλη ποσότητα μουσική ή να φτιάξεις το δικό σου CD για το αυτοκίνητο κλπ. Έτσι δίνουν κάποια σημαντικά έξτρα -και ειδικά το βιβλίο δε θα μπορούσε να το αναπαράγει κανείς εύκολα, φτηνά και με ικανοποιητικό αποτέλεσμα- και κάνουν την όλη έκδοση συλλεκτική και με το το κομμάτι από το φιλμ σαν κερασάκι έτσι ώστε να πεις "αξίζω να το αγοράσω και να το έχω", κι ας έχω κατεβάσει και ας έχω τη μουσική τους έτσι κι αλλιώς. Πάντως το αποτέλεσμα είναι σίγουρα δελεαστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: